- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chléb toastový celozrnný průměr | 100 |
Hovězí vývar (čistý) | 800 |
Víno bílé suché | 140 |
Celer řapíkatý | 200 |
Olej řepkový | 12 |
Cibule | 320 |
Fazole adzuki (v suchém stavu) | 100 |
Pažitka | 3 |
Petržel - nať | 3 |
Flora | 25 |
Dochucovadla:
tymián, bobkový list, sůl
Energetická hodnota celkem: 5110 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 153,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1278 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 38.3, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Fazole si předem namočíme a uvaříme doměkka. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká půlkolečka nebo čtvrtkolečka, pozvolna restujeme na troše řepkového oleje (cca 30 minut). Podlijeme vínem, přidáme tymián, bobkový list a osolíme. Víno necháme vyvařit, přidáme nakrájený řapíkatý celer a zalijeme vývarem. Vaříme cca 20 minut, dokud není cibule úplně měkká. Přidáme uvařené fazole a případně dochutíme. Připravíme si bylinkové "máslo" (vyplatí se připravit ve větším množství) - čerstvé bylinky nasekáme nadrobno a smícháme s Florou. Celozrnný toust potřeme připraveným "máslem" a dáme krátce zapéct do trouby.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.